Rijsimulator

Rijsimulator: doe uw voordeel

Autorijschool Meerzicht & van Maanen beschikt over een unieke rijsimulator, die je als beginnend cursist veel voordelen biedt:

Basisvaardigheden leren

De simulator is bedoeld voor het trainen van de basisvaardigheden. Denk aan de beheersing van het voertuig, het naderen van gelijkwaardige- voorrangskruisingen en rotondes, het berijden van provinciale, auto- en autosnelwegen en het defensief en zuinig rijden.

Starten op je 16e jaar

Je kunt in Nederland officieel autorijles volgen vanaf de leeftijd van 16,5 jaar. Voor de rijsimulator geldt deze leeftijdsgrens niet, waardoor je al voordat je deze leeftijd hebt bereikt, kunt starten in de simulator. Besluit je dan om gelijk theorieles te nemen, dan kun je vanaf het moment dat je 16,5 wordt verder met de vervolglessen in de auto. Je theorie-examen kun je vanaf je 16e afleggen.

Kostenbesparend

De rijsimulator heeft nog een ander belangrijk voordeel: het is kostenbesparend. Zo staat de cursus van 8 uur gelijk aan ongeveer 12 uur praktijkles. Onderzoek van de TNO toont aan dat het resultaat hetzelfde is.

Efficiënt en veilig

Groot pluspunt van de rijsimulator is dat de tijd zo efficiënt mogelijk wordt benut. Van de eerste tot en met de laatste minuut kun je jezelf volledig richten op het aanleren van de basisvaardigheden. Bijkomend voordeel van de rijsimulator is dat je niet op zoek hoeft te gaan naar een geschikt wegdek. Daarnaast is de veiligheid optimaal, omdat je niet meteen allerlei andere weggebruikers tegenkomt. Bovendien heb je geen last van externe factoren zoals weersomstandigheden en is het mogelijk om op een specifiek onderdeel te trainen.

Rijsimulator:

Per uur €30,00
Cursus van 8 uur €195,00