Rijbewijs BE

Rijbewijs BE: samen de weg op

Wil je materiaal verplaatsen met een aanhangwagen, met een caravan op vakantie, of een paard vervoeren in een trailer? Bij een aanhangwagen die meer dan 750 kilo weegt, is een speciaal aanhanger rijbewijs vaak verplicht. Naast het rijbewijs B is het rijbewijs E dan een noodzaak. Als je al in het bezit bent van een geldig ‘B’ rijbewijs, kun je gelukkig meteen beginnen met de BE-cursus. Je hoeft dus geen theorie-examen af te leggen. Voor de zogeheten opleiding ‘E achter B’ zijn meerdere opleidingsmogelijkheden beschikbaar. Verkeersschool Meerzicht & Van Maanen biedt zo de mogelijkheid om in één dag het rijbewijs BE te halen. Mocht je al in het bezit zijn van het rijbewijs BE en je behoefte hebben aan extra training of bijscholing? Dan kunnen wij je een training op maat leveren, volledig aangepast aan jouw behoeften.

Rijd ook met aanhanger

Wil je een zware caravan, paardentrailer of boottrailer meenemen met de trekhaak, dan dien je in het bezit zijn van een rijbewijs BE. Voor het rijden met een aanhangwagen achter de auto heb je in sommige gevallen voldoende aan het reguliere autorijbewijs B, maar doorgaans dien je toch over aanvullende certificering te beschikken. In de meeste gevallen gaat hier hierbij om een aanhangwagen rijbewijs (BE) of een beperkt aanhangwagen rijbewijs (B+). Dit wordt onder meer bepaald door het gewicht van de auto en de aanhangwagen.

Kiezen uit ons uitgebreide aanbod lespakketten

Rijlessen in Zoetermeer en omgeving? Verkeersschool Meerzicht & Van Maanen is een bewezen rijschool met een uitgebreid aanbod lespakketten. Wij geven autorijles en zorgen daarbij voor aanvullende rijbewijzen die benodigd zijn voor het rijden met aanhanger. De cursist staat bij ons altijd centraal, waardoor je kunt rekenen op een persoonlijke begeleiding en een vriendelijke instructeur. Samen werken we graag aan jou Rijbewijs BE.

Rijopleiding BE

Rijles 1,5 uur (90 minuten) €95,00
Dagopleiding (inclusief examen en lunch) €550,00
Examen €250,00