Eindelijk: het praktijk examen

Het einde is in zicht, het praktijkexamen komt eraan. Eindelijk kan dat felbegeerde papiertje worden bemachtigd. Bij Meerzicht & Van Maanen beseffen we als geen ander wat het betekent om het rijbewijs te bemachtigen. We proberen er daarom zoveel mogelijk aan te doen om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor een gedegen rijopleiding en voorbereiding op het praktijkexamen zit je dus helemaal goed. Onze manier van lesgeven zorgt ervoor dat je op een veilige en verantwoorde manier leert autorijden. Een rijbewijs via Meerzicht & Van Maanen betekent dan ook een veilige toekomst op de weg. Is het moment aangebroken dat het examen mag worden afgelegd, dan dien je met een aantal zaken rekening te houden. Goed voorbereid het examen ingaan is immers van cruciaal belang.

Wat kun je verwachten?

Tijdens het examen in de praktijk beoordeelt een examinator van het CBR of je in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. De examinator beoordeelt jou op een zevental examenonderdelen, waaronder het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere manoeuvres. Ook rijd je zo’n tien minuten zelfstandig naar een bepaalde bestemming. De examinator kan daarbij de keuze maken voor een bepaald oriëntatiepunt, een bestemming opgeven via het navigatiesysteem, of kan een clusteropdracht meegeven. Meteen na afloop wordt de rit besproken, deelt de examinator van de uitslag mede en wordt het zelfreflectieformulier doorgenomen. Om het praktijkexamen te mogen afleggen, dien je wel in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat.

Het is tijd om het rijbewijs aan te vragen

Geslaagd voor het praktijkexamen? Vraag dan het rijbewijs aan bij jouw gemeente. Hierna duurt het doorgaans 5 werkdagen voordat het rijbewijs kan worden opgehaald. Bij een spoedaanvraag kun je het rijbewijs al de volgende werkdag ophalen. Je bent er nu helemaal klaar voor: veel rijplezier!

Autoweg
praktijk: autosleutel