Examens

Binnen no-time jouw rijbewijs

Rijschool Meerzicht & Van Maanen is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip in Zoetermeer en omgeving. Dit doen we door de prijzen lekker laag te houden en de service ouderwets hoog. Bij onze rijschool kun je daarom altijd rekenen op een uitstekende service en een heldere communicatie. Ons team van vakkundige instructeurs hebben als enige doel om de weg naar het rijbewijs op een veilige en plezierige manier te verzorgen. Je kunt in onze rijschool terecht voor het rijbewijs B, rijbewijs BE, rijbewijs AM2, de tussentijdse toets en het theorie examen. Uiteindelijk gaat het allemaal om deze examens, we geven je daarom alvast een voorproefje:

Theorie-examen

Een goede rijopleiding begint uiteraard bij de theorie. Als je met goed gevolg een auto theorie examen heeft afgelegd, ontvang je een theoriecertificaat dat 1,5 jaar geldig is. Alleen als je in het bezit bent van een theoriecertificaat kunnen de tussentijdse toets en het praktijkexamen worden aangevraagd. Bij Verkeersschool Meerzicht en van Maanen werken we met slimme en eenvoudige lesmaterialen waardoor je met een goed gevoel het theorie examen ingaat.

Tussentijdse toets

Je bent er bijna. Er dient nog wat te worden bijgeschaafd, maar de samenhang tussen alle onderdelen is inmiddels duidelijk. Het praktijkexamen komt steeds dichterbij, het is het moment om het over de ā€˜tussentijdse toetsā€™ te hebben. Deze tussentijdse toets laat zien of je grotendeels klaar bent voor het uiteindelijke examen. Door het afleggen van een tussentijdse toets wordt er alvast kennis gemaakt met de examensfeer en wordt ook de slagingskans met 40 procentĀ verhoogd.

Praktijkexamen

Het moment is daar: het praktijkexamen, de laatste van de examens. Tijdens dit examen beoordeelt een officiƫle examinator van het CBR of je in staat bent om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer. De examinator let onder andere op de beheersing van het voertuig, het kijkgedrag, de omgang met voorrang verlenen en het netjes rekening houden met andere weggebruikers. De examinator maakt een beoordeling van zeven examenonderdelen, met hopelijk een positief eindresultaat.

Autoweg
Examens: sleutels